Image

DIABLO'S DEVIL DOGS

We werken met dieren en onze mensen komen zeer regelmatig in gevaarlijke situaties terecht. Dus besteden we veel aandacht aan training maar zeker ook aan het welzijn en de veiligheid van onze dieren en hun geleiders.

C&D (K9) Security faciliteert daarom werkhondentrainingen en beschikt over een eigen Diensthonden Trainingsgroep, "Diablo's Devil Dogs".
Wekelijks trainen de geleiders die hierbij zijn aangesloten met hun diensthonden. Waarbij uiteraard het Diensthonden- programma van de NBvdD
wordt geoefend, maar waarbij zeker aandacht is voor aspecten uit andere africhtingsdisciplines, zoals van de KNPV, IGP (IPO), Franse en Belgische ring. Dit om geleiders en hondjes zoveel mogelijk te kunnen bieden en daarmee hun kennis en vaardigheden uit te breiden, zodat het volwaardige hondengeleiders en combinaties worden.

Maar waarin ook aandacht is voor het opbouwen met een band met hun diensthond. Immers, zonder een goede band met de geleider zal de hond niet voor hem willen werken.
Daarbij wordt de praktijk zeker niet vergeten, want veel van de geleiders die bij ons (komen) trainen zijn werkzaam in de beveiliging en dienen "klaar" te zijn voor het veilig werken met de hond in de openbare ruimte. De hond moet dan beheersbaar zijn. Regelmatig worden er daarvoor in de training verrassende praktijksituaties nagebootst waarmee geleider en hond voor uitdagingen komen te staan die ze moeten kunnen handelen.
Een enkele keer wordt dit ook op werklokaties gedaan.

Een ander aspect wat meegenomen wordt in de training is kennis van de wetgeving m.b.t. het goed en veilig werken met een hond.
Men moet zich als geleider bewust zijn van de risico's en de verantwoordelijkheid die je daarbij hebt.
Zeker m.b.t. de eigen veiligheid en het welzijn en veiligheid van de honden.

De training is overigens niet vrijblijvend. Toewijding en continuïteit zijn essentieel.
Net als klaarstaan voor je clubleden. Zeker voor het bijtwerk. Een enkel keer het bijtpak aan is gewoon verplicht.
Net als helpen met materialen plaatsen, wegzetten, opruimen, etc.
Regelmatig afwezig? Blijf dan ook maar weg !

Trainingslokatie:

Hockeyvereniging Hudito
Rotterdamseweg 183A, Delft
Iedere vrijdag - Aanvang: 09.00


Contactformulier


Trainingsreglement (PDF)

Training foto's en video's